938 125 234 EL CAMP DE LES LLOSES | Carrer Pau Casals, 2. 08551 Tona

CASA MUSEU VERDAGUER

La Casa Museu Verdaguer, situada al municipi de Folgueroles,  forma part de la casa familiar on el poeta romàntic Jacint Verdaguer (1845-1902) va viure els primers anys de la seva vida.

Està situada al carrer Major, un carrer de velles llambordes. És un edifici de petites dimensions, típic de les construccions de poble del segle XVII  i està ambientada a l’època de l’escriptor, mitjans del segle XIX.

Consta de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa  hi ha un espai d’acollida del visitant, la botiga i a l’antic estable s’hi presenten les etapes de la vida i l’obra de l’autor.

Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d’un poble rural de la Plana de Vic: la cuina que conserva els utensilis  tradicionals  de l’època amb una pastera per fermentar el pa i la cambra familiar amb el llit, el bressol i altres elements de l’aixovar.

Al dalt més alt, on hi havia l’antic graner,  es pot visitar una exposició que mostra la faceta del poeta excursionista i constructor de paisatges  i  es pot visionar un suggeridor audiovisual sobre la dramàtica trajectòria de l’autor.

Les dimensiones reduïdes del museu i l’interès patrimonial de l’entorn ens permeten entendre Folgueroles com un museu obert que respira la tranquil·litat d’un poble que conserva la memòria del seu passat pagès i també del seu poeta. A  les façanes  d’algunes cases  podem llegir fragments dels poemes, veure les cases on va viure, visitar els temples, conèixer els diversos monuments erigits a la seva memòria i descobrir  l’entorn natural de les Guilleries-Savassona .

exterior-casa-museu-verdaguer-horitzontal
habitació

Localització