938 125 234 EL CAMP DE LES LLOSES | Carrer Pau Casals, 2. 08551 Tona

La Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat es nudreix de diversos centres ubicats a la comarca d’Osona. N’hi ha que aporten el patrimoni, d’altres aporten l’estudi i la visió científica, i d’altres que ajuden a fer-ne la difusió. Gràcies al treball conjunt de tots aquests centres fem visible el potencial i el valor de l’Ecomuseu del Blat.

CENTRES PATRIMONIALS

Es tracta de col·leccions d’elements mobles relacionats amb la vida rural museitzades i ubicades en un espai visitable permanentment, ja sigui en un horari fix o bé a través de reserva prèvia.

CENTRES D’ESTUDI

Es tracta d’equips d’investigació que tenen per objecte d’estudi les formes de vida rural ja sigui a través de l’etnografia, economia, lingüística o altres disciplines que s’hi relacionin.

CENTRES DE DIFUSIÓ

Es tracta d’entitats que es dediquen principalment a difondre el patrimoni rural tenint cura de col·leccions i realitzant tasques de difusió sobre la mateixa temàtica ja sigui en unes dates concretes o bé al llarg de tot l’any. També en formen part aquelles empreses d’àmbit agroalimentari que vetllen per implantar i difondre mètodes agraris i de transformació d’aliments basats en els coneixements patrimonials.