L’objectiu és millorar les competències laborals de les persones vinculades a Osonament a través de diferents tallers a l’àmbit rural.

Aquesta setmana la Xarxa Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat i Osonament han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat que persones vinculades als recursos de salut mental d’Osonament millorin les seves competències a l’hora d’afrontar una inserció laboral.

Per la Xarxa, aquesta col·laboració significa una oportunitat més per donar a conèixer  les feines de pagès tradicionals, el coneixement agroecològic sostenible i el patrimoni rural.

Tallers de restitució de les feines agrícoles

Tot i que la col·laboració s’ha formalitzat recentment, les persones vinculades a Osonament participen als diferents tallers de l’Ecomuseu del Blat des del març de 2017.

Cada dimecres duen a terme diverses tipologies de tallers de restitució de les feines agrícoles al camp dels Ametllers del mas El Colomer a Taradell, un centre de l’Ecomuseu, així com la preservació del seu entorn com a santuari agroecològic per fomentar la biodiversitat.

Puntualment, també participen a altres tallers als diferents centres patrimonials, centres d’estudi i centres de difusió de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat.

Prevenció i atenció a la salut mental

Osonament una entitat sense ànim lucre nascuda a l’any 1978 que ofereix serveis integrats d’àmbit comunitari especialitzats en la prevenció i atenció de la salut mental, les addicions i la logopèdia a la comarca d’Osona.

La missió és promoure el desenvolupament integral, l’autonomia i la millora de la qualitat de vida de la persona. Entre els seus objectius hi ha el d’aconseguir la millora de la ocupabilitat i inserció en el mercat laboral de la població atesa, que es fa a través de diferents tallers molt diversos, amb l’objectiu que abracin els interessos de totes les persones que hi participen.

Fer visible el patrimoni agrari

La Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat és una associació sense finalitat de lucre que té pretén contribuir a la preservació, recerca i difusió de la memòria agrícola, ramadera, dels oficis menestrals i de la vida del món rural propis de la Catalunya central, així com dels paisatges on es despleguen.