938 125 234 (Tona, Barcelona) ecomuseudelblat@gmail.com
Carregant Esdeveniments
Trobar Esdeveniments

Navegació de les vistes d'esdeveniments

Esdeveniments passats

Navegació de llista d'Esdeveniments

gener 2018

Passant dels Tres Tombs a Taradell

gener 14, 2018 @ 9:00 am - 2:00 pm
taradell Taradell,

El diumenge 14 de gener al matí és el dia del passant dels Tres Tombs pels carrers de Taradell. Comença a les 11.45h a l'església. Abans, a les 10.30h a l'església, es fa l'ofici solemne, la sortida de l'abanderat i dels cordoners amb la bandera de Sant Antoni Abat. Durant tot el dia però es fan tot un seguit d'actes: 9h: tradicional esmorzar a l'Alzinar de la Roca pels participants del passant. 10h: recepció d'autoritats i entrega del Toni d'Honor…

Per saber-ne més »
març 2018

Serem al Mercat del Ram

març 23, 2018 - març 25, 2018

Del 23 al 25 de març se celebra el Mercat del Ram de Vic, un punt de trobada pel sector agropecuari i una gran festa per a la ciutadania. Des de la Xarxa de l'Ecomuseu del Blat no hi podem faltar i, per tant, aquells dies ens instal·larem a la fira per explicar qui som i què fem.    

Per saber-ne més »
abril 2018

Exposició sobre el pa a la Guerra Civil

abril 1, 2018 - maig 31, 2018

El Museu del Pa de Tona prepara una exposició sobre el pa a la Guerra Civil. Es podrà veure properament a la sala d'exposicions de la fundació privada Buxaderas - Grau de Tona.

Per saber-ne més »

Tallers agrícoles setmanals amb Osonament

abril 3, 2018 @ 8:00 am - 5:00 pm
mas el colomer Taradell, + Mapa de Google

Cada setmana els usuaris d'Osonament, fundació que treballa pel desenvolupament integral de les persones, realitzen activitats agrícoles en col·laboració amb la Xarxa de Patrimoni Eural - Ecomuseu del Blat. La major part d'aquestes es realitzen a Mas El Colomer de Taradell i al Camp de les Lloses, a Tona. S'han fet jornades de neteja de les feixes dels camps i de sembra de llegums, per exemple.

Per saber-ne més »

Alumnes francesos visiten l’Alzinar i la Cabanya de la Roca

abril 23, 2018
alzinar de la roca Taradell,

El dilluns 23 d'abril un grup d'alumnes francesos de Contres que fan un intercanvi cultural amb estudiants de l’INS Taradell visiten l'Alzinar i la Cabanya de la Roca. També podran fer un petit passeig en carro.

Per saber-ne més »
maig 2018

Acte en motiu del Dia Internacional dels Museus

maig 15, 2018

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Des de l'Ecomuseu del Blat s'ha preparat un acte a El Colomer de Taradell. Més endavant us en donarem detalls.

Per saber-ne més »

Aprenem a segar com abans

maig 15, 2018
mas el colomer Taradell, + Mapa de Google

De cara al mes de maig organitzem el taller de segar dirigit als alumnes de l'Escola de Familiar Agrària Quintanes. Enguany es farà el 15 de maig a Mas El Colomer. En aquest taller els alumnes aprendran a utilitzar les tècniques que es feien servir fa uns anys de la mà d'en Cinto Torrents, professor de la UVic. Es treballarà sobre el que ells mateixos van sembrar el passat 31 d'octubre en el marc del taller de llaurar i sembrar.…

Per saber-ne més »
juliol 2018

Taller del segar a Taradell

juliol 1, 2018
taradell Taradell,

La Xarxa de Patrimomi Rural Ecomuseu del Blat, juntament amb l’Ajuntament de Taradell, la UVic, Els Tonis de Taradell, Mas el Colomer i el Camp de les Lloses, organitza cada mes de juliol des de 2011 el taller del segar al mas El Colomer de Taradell. Enguany la data escollida és l'1 de juliol.  Amb la finalitat de donar a conèixer les feines tradicionals dels pagesos de la Plana de Vic, aquell dia es restitueixen les eines i les feines de…

Per saber-ne més »

Taller del batre a Calldetenes

juliol 22, 2018
Molí de la Calvaria

Tothom que vulgui pot acostar-se al Molí de la Calvaria, a Calldetenes, on podrà conèixer les feines tradicionals de collita de la mà de pagesos experimentats. No t'ho perdis!

Per saber-ne més »

Festa del segar i del batre a Santa Eulàlia de Riuprimer

juliol 28, 2018

Al camp de sota l’Era del Soler s’hi apleguen segadors i batedors vinguts d’arreu de la comarca d’Osona i també d'altres punts de Catalunya per celebrar aquesta festa, la més antiga de la plana de Vic. Hi esteu convidats!!

Per saber-ne més »
+ Export Events