L’Ecomuseu del Blat us convida a la quarta edició del Taller del segar al mas el Colomer de Taradell que es celebrarà el proper diumenge 5 de juliol de 2015.

Amb la finalitat de donar a conèixer les feines tradicionals dels pagesos de la Plana de Vic, es pretén restituir de forma rigurosa les eines i les feines de la collita anteriors a la revolució del tractor i les màquines de batre introduïdes massivament des de mitjans segle XX.

El taller del segar es portarà a terme al llarg del matí al camp experimentals dels Ametllers, al costat del mas el Colomer de Taradell. A les 8 del matí arribaran els participants i es començaran a formar les colles. Després d’una breu introducció sobre l’Ecomuseu del Blat i de la projecció de l’audiovisual sobre les feines de la collita, cap a les 9 iniciarà la sega a volant de la xeixa vella, l’ordi i el forment. A mig matí es pararà per esmolar les eines,reposar. Acte seguit, es lligaran les garbes i de forma paral·la, per als més menuts, es faran nines de collita. Finalment, s’agarberarà el camp i s’espigolarà.

Hi esteu convidats!

 

Taller de segar a Taradell 2015